[...] białkowe. Spożywając różnorodne pokarmy, możesz uzyskać wszystkie niezbędne aminokwasy, których organizm potrzebuje, a nie jest w stanie samodzielnie wytworzyć. Przykładowo, fasola i produkty pełnoziarniste nie są kompletnymi białkami, ale jedząc oba, dostarczasz organizmowi komplet aminokwasów. Oczywiście nie musisz ich jeść w jednym posiłku. Po [...]
Osoby aktywne doskonale znają uczucie nadmiernego napięcia mięśniowego. Niestety prowadzi to niekiedy do sięgania po środki przeciwbólowe, które nie do końca są dobrym wyborem. Na szczęście są zdrowsze alternatywy w postaci naturalnych środków. Kurkumina Kurkumina ma właściwości przeciwzapalne, dzięki czemu zmniejsza markery stanu zapalnego po [...]
Bywa tak, że bez względu na to, jak ostrożny jesteś w kwestii swojej diety, a także mimo tego, że na treningach wylewasz siódme poty, nadal Twój wygląd jest delikatnie mówiąc, niezadowalający. Podsumowanie Chociaż te 3 strategie mogą okazać się potężną bronią w walce z konkretnymi rejonami ciała, należy pamiętać, że są one przeznaczone dla osób, [...]
[...] i różnorodność posiłków. Warto się upewnić, że dieta jest bogata w: żelazo: rośliny strączkowe, tofu, tempeh witaminę D: wzbogacone zboża, mleko białko: produkty sojowe, fasola, nabiał, jajka witaminę B12: drożdże odżywcze, jajka, żywność wzbogacona. Chociaż niektóre pokarmy są dobrym źródłem tych składników odżywczych, osoby stosujące [...]
Od dłuższego już czasu bardzo popularne jest publikowanie przez influencerów zakupów spożywczych, a dokładniej pisząc wklejanie zdjęcia tego, co znalazło się w ich koszyku. Znane osoby, w tym dietetycy, pokazują bez cenzury swoje wybory żywieniowe, zachęcając nie tylko do zdrowego odżywiania, ale także do tego, by dieta dostarczała choć trochę [...]
[...] odpowiednie przygotowanie i edukacja. Istnieje wiele produktów, które mogą dostarczyć nam cennych składników. Na przykład jarmuż i tofu to dobre źródło wapnia, a z kolei fasola i orzechy dostarczą nam nieco białka. Wracając do pytania, czy tego typu dieta jest zdrowa, można śmiało powiedzieć, że jeśli jest mądrze poprowadzona, to jak [...]
[...] g brokułów - 3 g białka 100 g jarmużu - 3,3 g białka 100 g szpinaku - 2,4 g białka 100 g awokado - 2 g białka Dobrym źródłem białka są także strączki takie jak soczewica, fasola, ciecierzyca. Ale trzeba pamiętać, że mają one także sporo węglowodanów, co dla niektórych może być problemem. Nasiona i orzechy To kolejne doskonałe źródła białka dla [...]
[...] Ci na szybkie przygotowanie posiłku, gdy nie masz zbyt wiele czasu. Przydatne produkty to: przyprawy (kurkuma, kminek, pieprz cayenne, papryka, płatki chili i gorczyca) fasola, soczewica i ciecierzyca owies, komosa ryżowa, makaron orkiszowy, chleb żytni i brązowy ryż mleko kokosowe pomidory w puszkach oliwa z oliwek syrop klonowy, cukier [...]
Dieta MIND została opracowana w celu promowania i utrzymania zdrowia mózgu, zapobiegania demencji oraz redukcji ryzyka rozwoju choroby Alzheimera. Dieta MIND łączy ze sobą dwie najzdrowsze diety świata - dietę DASH z Dietą Śródziemnomorską. 5 grup/produktów, które należy wyeliminować Masło i margaryna Ser Czerwone mięso (ograniczyć) Smażone [...]
[...] robić aż tak dużych zakupów. Jeśli znajdziesz np. fasolę, zastanów się, gdzie ją możesz dodać np. do gulaszu, sałatki albo zrobić pastę kanapkową. Ponadto taka przykładowa fasola to całkiem zdrowy i niedrogi dodatek do dań. Planuj i przeglądaj gazetki sklepowe Zanim pójdziesz na zakupy, zaplanuj, co musisz kupić. Zrób listę, która zapewni [...]
Tempo życia sprawia, że mimo miłości do zdrowych, urozmaiconych dań sięgamy zbyt często po szybkie, źle zbilansowane przekąski, by pokonać uczucie głodu. Osoby będące na diecie wegetariańskiej, a szczególnie wegańskiej mają problem ze znalezieniem dobrych jakościowo posiłków, które mogłyby spożyć w czasie lunchu w pracy, podróży, czy w momencie [...]
Zimą świetnie się sprawdzają dania rozgrzewające, czyli zupy, gulasze, tzw. dania jednogarnkowe. Fasolkę z tofu w sosie pomidorowym z Go Vege śmiało można zaliczyć do jednego z takich dań.
Pasty warzywne to bardzo popularny wśród wegetarian i wegan dodatek do kanapek. Nie jedzą oni wędlin, serów, serków, to z czym tu zjeść kromkę chleba? Właśnie z taką pastą. Można ją z powodzeniem zrobić samemu, wykorzystując rośliny strączkowe jako bazę i dodawać różnego rodzaju przyprawy, ziarna itp. Kwestia wyobraźni. Jednak nie zawsze jest czas [...]
Szukając ciekawych past kanapkowych, często widuję wegańskie smalczyki. Wielu z Was pewnie się zastanawia, jak smakują i czy są podobne do tradycyjnego smalcu. Do testu został wybrany smalczyk wegański z jałowcem i śliwką. Sama nazwa wskazuje, że można by oczekiwać jakiegoś posmaku wędzonki, do tego ta śliwka… Brzmi ciekawie. Po otwarciu słoiczka [...]
Składniki: 1 jajko 30g chorizo 50g czerwonej fasoli konserwowej 80g marynowanej papryki grillowanej 5 pomidorków koktajlowych 4 łyżki passaty pomidorowej pół małej cebuli 5g oliwy z oliwek pieprz, sól, papryka wędzona Sposób przygotowania: Cebulę i chorizo drobno posiekać, podsmażyć na oliwie do zarumienienia. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół [...]
[...] poty nudności duszność Źródła witaminy B1 Źródłem Witaminy B1 są produkty zbożowe grubego przemiału, mięso, wędliny (szczególnie wieprzowina), rośliny strączkowe - groch, fasola oraz , drożdże, orzechy, nasiona strączkowe, ryby, owoce i warzywa. ,Tiamina jest zgromadzona głównie w warstwie zewnętrznej ziaren zbóż dlatego też procesy [...]
Witam! Poszperałem troche po necie i znalazłem sporo ciekawych materiałów na temat rzeźby, odchudzania itp. itd. Jest tu troszeczke na temat supli, treningu i odzywiania podczas robienia rzeźby. Pod każdym materialem podaje źródło z których dany fragment zostal zaczerpniety Oczywiście jest to tylko fragment - jeżeli ktos jest zainteresowany to [...]